14 juli 2019

T-shirt voor Berg en Dalse Vierdaagselopers.

Berg en Dalse Vierdaagselopers

Zaterdagmiddag was er een feestelijke bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis van Berg en Dal in Groesbeek, waarvoor alle Vierdaagselopers uit die gemeente waren uitgenodigd om een T-shirt van de gemeente uitgereikt te krijgen. Burgemeester Mark Slinkman sprak de lopers toe en hij verklaarde blij te zijn met weer zo’n grote opkomst. Hij gaf aan dat er 554 deelnemers uit de gemeente waren,  255 vrouwen tegenover 299 mannen, die, met uitzondering van het dorp Erlecom uit alle kerkdorpen van de gemeente Berg en Dal kwamen. Ook was er,  op verzoek, voor de dames een T-shirt met V hals. De burgemeester onthulde zelf het thema van dit T-shirt in 4 daagse kleuren “Wandelend op weg naar de 75 jaar vrijheid”,  (dit naar aanleiding van de 75e herdenking van operatie Market Garden in september) door zelf het shirt onder zijn blouse te tonen. Voor en na de uitreiking was er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje in de hal van het gemeentehuis. Er was vervolgens gelegenheid om een groepsfoto op de trap in de hal te maken, maar dat werkte niet helemaal. Niet alle lopers deden daar aan mee en de ruimte was te krap. De burgemeester hoopte dat alle lopers het Berg en Dalse T-shirt in ieder geval op de donderdag zullen aantrekken, als het Vierdaagse legioen door de gemeente Berg en Dal trekt. zie de foto’s.