3 juli 2019

Afscheidsmusical groep 8B de Biezenkamp in Beek

Musical de Beer is los groep 8B Biezenkamp

Nadat groep 8A hen maandagavond al was voorgegaan hield groep 8B van basisschool de Biezenkamp in Beek dinsdagavond haar afscheidsmusical “ de beer is los” in de aula van de school. De musical was in principe gelijk aan de musical van de avond daarvoor en toch weer heel verschillend. Directeur Jolanda Kleinjan sprak de leerlingen na afloop toe en stak hen een hart onder de riem en bedankte hen voor de afgelopen jaren. Hiermee eindigde voor hen het basisschoolavontuur. Na de vakantie gaan ze allemaal naar het voortgezet onderwijs. zie de foto’s deel 1deel 2;  deel 3

Korte inhoud

Er is paniek uitgebroken in het eenenvijftigbomenbos! Het vliegtuig van de Wildlife Rangers heeft per ongeluk allerlei kisten met wilde dieren boven het bos gedropt. Ze moeten snel teruggevonden worden voordat de dieren ontsnappen. En vergeet zeker de grote kist niet, want daarin zit Bruno: een gevaarlijke bruine beer! 

            Ondertussen rollen de Survival Scouts onder leiding van Hanna Hopman hun slaapzakken uit voor een overnachting in hun clubhuis in het kleine bos. Maar of ze voorbereid zijn op wat komen gaat is zeer de vraag…

            En dan is er nog de excentrieke kluizenaar Mordius Staal. Hij zoekt al jaren naar een goed excuus om alle bomen van het eenenvijftigbomenbos te kappen. Daarom geeft hij zijn handlangers (de Staalbrigade) de opdracht mee te helpen zoeken naar de dieren, maar bovenal elke boom die hun daarbij in de weg staat rigoureus om te zagen! 

            De eerste bomen worden al snel geveld. Het voortbestaan van het bos is in gevaar. De Wildlife Rangers en de Survival Scouts komen in verweer. De strijd om het bos breekt los! Maar… er breekt nog meer los…: Bruno de Beer! Ren! Ren voor je leven!!!