2 juli 2019

Opening gerenoveerde voetgangersbrug Filosofendal.

Gerenoveerde brug Filosofendal.

Dinsdag 2 juli was in Berg en Dal de feestelijke opening van een grote, gerenoveerde voetgangersbrug in natuurgebied de Duivelsberg. De brug ligt in het Filosofendal. De oude brug was dringend aan vernieuwing toe en daarom startte “Walk of Wisdom” in 2016 een sponsoractie. Pelgrimsroute de Walk of Wisdom loopt niet over de brug, maar wel door het natuurgebied en zij vonden het fijn om wat voor dat schitterende gebied terug te doen. Filosoof betekent immers letterlijk ‘vriend van de wijsheid’. Met het bij elkaar gehaalde bedrag van bijna €3.750,- kon vrijwel al het hout van de brug vernieuwd worden (m.u.z. van de fundering).  Het werk werd liefdevol gedaan door vrijwilligers van Staatsbosbeheer. De bulk van de kosten werd betaald door het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen en pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg. Gemeente Berg en Dal betaalde mee. B&B Pastorie Beek hielp bij de sponsoractie.  Vertegenwoordigers van de partijen, Nico Heemskerk, vrijwilliger Staatsbosbeheer; Annelies Visser, wethouder Berg en Dal (Natuur en Landschap); Hubert Hendriks; executive Cultuurfonds Rijk van Nijmegen, Johannes van den Bent, Pannenkoekenrestaurant de Duivelsberg; Twan Teunissen, boswachter Staatsbosbeheer en Damiaan Messing, pionier Walk of Wisdom, boorden een naamplaatje in een paal bij de brug en elk van hen las een favoriet filosofisch citaat of lijfspreuk voor. zie de foto’s