2 juli 2019

5 tegen 5 toernooi bij VVLK  trotseert de hitte

5 x 5 toernooi. Foto Sjarel Hubbers

De organisatie hield al rekening met een hete 16e editie van het 5 tegen 5 toernooi. Hij kwik zou oplopen tot boven de 30 graden op zaterdag 29 juni. Op Sportpark ‘De Duffelt’ in Leuth was men er klaar voor. Alle voorzorgmaatregelen waren genomen. Middels een flyer werden de teams gewezen op de warme omstandigheden. Om naast de grote circustent voor nog meer schaduwplek te zorgen stond er een verreiker met parachute klaar. Wel buiten maar niet in die verzengende zon. Voor de kids, en ook voor de volwassenen, was er een waterstormbaan en een water glijbaan aangelegd en op diverse plaatsen op het sportpark stonden de sproeiers aan. Voor het nat houden van de velden maar nu ook voor verkoeling van de gasten. Naast een goed hapje eten van Cafetaria Leuth was er zeker ook  de bar met voldoende vocht tegen het uitdrogen. De aanwezigen begrepen wel dat de alcoholhoudende dranken nog even moesten wachten. De ranja voor de jeugd was gratis, veel water en in de middag maakte de organisatie nog een rondje met gratis ijs voor iedereen. Ook het programma was aangepast. Tekst en foto’s Sjarel Hubbers. zie de foto’s

In plaats van 20 minuten duurden de wedstrijden nu 15 minuten. En dat alles werkte goed want de aanwezige EHBO-post behandelde ook nu veelal sportblessures. 30 teams hadden zich opgegeven in diverse poules. Dames, recreatief, prestatief en zelfs een 35+ poule. Bij de 35+ competitie ging de beker naar het clubhuis van Kozakken Boys in Werkendam. Ingeschreven als ‘Guydo’s Gigolo’s’ voetbalde het gezelschap van middelbare leeftijd naar de winst. De speciale band die er bestaat met VVLK uitte zich ook nu weer in het speciale geschenk dat ze hadden meegenomen. Een drietal ballenrekken werden aan VVLK overhandigd.

Op 5 velden werden de 72 wedstrijden afgewerkt en het toernooi eindigde tegen vijven met de halve finales en de finales. Evenals vorig jaar won bij de dames het team  van ‘De 3e helft’  het van de dames van ‘Let’s get Messi’. Alleen bleef de finale dit keer spannend tot het einde. Was het vorig jaar 6 – 1 , dit keer werd het 3 – 2. Bij de recreanten was het team van ‘Mannen van ‘88’ de nummer 1. Zij waren in de finale te sterk voor ‘Linksbuiten adem’. De finale eindigde in een 2 – 2 gelijkspel maar ‘Mannen van ‘88’ wisten na verlening in een strafschoppenreeks toch de winst naar zich toe te trekken. Bij de prestatieteams ging de finale tussen ‘FC Mislukte Profs’ en ‘Wie riep mijn naam?’. Het team van ‘FC Mislukte Profs’ won met 4 – 1  en greep de beker.
VVLK-voorzitter Geert Keukens bedankte aan het einde van het voetbalfeest het organiserende team en reikte aan de winnaars hun prijzen uit. Inmiddels had DJ Ronnie het heft al in handen genomen en zorgde voor een goede stemming tijdens het slotfeest dat nog enkele uurtjes doorging. Samen met een aangenaam warm avondzonnetje erbij was het succes van deze toernooidag een feit.