5 juni 2019

Wim Jansen en Lies Janssen- van Haren 65 jaar getrouwd.

Wim en Lies Janssen met burgemeester Mark Slinkman.

Op maandag 3 juni was het exact 65 jaar geleden dat de inmiddels 91 jarige heer Wim Janssen en zijn 93 jarige echtgenote Lies Janssen-van Haren uit Millingen aan de Rijn in het huwelijksbootje zijn gestapt. Burgemeester Mark Slinkman bracht het bruidspaar een felicitatiebezoek namens de gemeente Berg en Dal. Hij had voor hen een ingelijste kopie van hun trouwakte meegenomen. Een bloemstuk was al vooruit gestuurd. Oude herinneringen en verhalen brachten het verleden tijdens het felicitatiebezoek tot leven. Wim heeft na zijn dienstplicht in Nederlands Indië (1947-1950) gewerkt bij steenfabriek Klaverland en Bylandt. Lies ging in betrekking in Nijmegen zoals dat toen heette en ze heeft een aantal jaren gewerkt op de Swift schoenenfabriek. Het huwelijk kwam destijds voort uit een eerste ontmoeting op een feestje bij de familie Kievits op de Knienepol. Na een aantal jaren verkering volgde in 1954 het huwelijksfeest. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter, inmiddels zijn er ook vijf kleinkinderen. Jarenlang woonden ze met veel plezier aan de Rustenburgweg en in 2007 verhuisden ze naar een bejaardenwoning aan het Koolmeespad in Millingen aan de Rijn. Sinds twee maanden worden ze goed verzorgd in een aanleunwoning van Gasthuis St. Jan de Deo omdat het om gezondheidsredenen niet langer mogelijk bleek te zijn om zelfstandig te blijven wonen. Van harte gefeliciteerd.