31 mei 2019

Brons voor Sportfondsenbad Nijmegen-West

Brons voor Sportfondsenbad-West

Sportfondsenbad Nijmegen-West heeft het bronzen certificaat ‘Gezonde Kantine 2019’ van het Voedingscentrum uitgereikt gekregen. Hiermee wordt aangetoond dat de horeca van dit zwembad gezond is ingericht. In
aanwezigheid van Bert Verkoelen van Sportfondsen Nederland is op maandag 27 mei 2019 het bronzen certificaat uitgereikt door Désirée Holstege van Team-Fit.  Het eerste brons op dat gebied in Nijmegen. zie de foto’s

Sportfondsen Nijmegen heeft zich de afgelopen periode enorm ingespannen om de horeca in de verschillende accommodaties gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod stonden daarbij centraal.
Daarnaast was er veel aandacht voor de keuze van de ingrediënten, de wijze van uitstallen en het aanbieden van water. Resultaat: het bronzen certificaat voor Sportfondsenbad Nijmegen-West!
In de horeca van dit zwembad valt het oog van de gasten meteen op de ruime keuze in gezonde broodjes en fruit en is er altijd water beschikbaar. De gasten zijn blij met dit aanbod; het helpt hen om gezonder te kiezen.
In het Erica Terpstra Sportfondsenbad wordt er overigens alles aan gedaan om binnenkort met het zilveren certificaat te worden beloond. Sportfondsen Nijmegen heeft de horeca-afdelingen gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie hierachter is dat jongeren de toekomst zijn en als we willen dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook in sportaccommodaties gezond kunnen eten en drinken. Ervaren dat gezond eten ook lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De ‘Gezonde Kantine’ is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod
in alle sportkantines en bedrijfsrestaurants, maar zeker ook in de horeca-afdeling van de Nijmeegse Sportfondsenbaden.