28 mei 2019

Presentatie gezamenlijke witte wijn in Berg en Dal

Wijnkoningin Bernadette met 4 van de 5 wijnboeren.

In de kelder van het Nederlands Wijnbouw Centrum in Groesbeek vond maandag de presentatie plaats van een nieuwe witte wijn van 5 wijnboeren uit de gemeente Berg en Dal. Het is een Cuvee van de gezamenlijke vijf wijnboeren en deze werd ten doop gehouden door wijnkoningin Bernadette Bilderbeek. De vijf wijnboeren van Wijngaard Holdeurn, Wijngaard de Plack, Wijngaard van Ditshuizen, Wijngaard Klein America en wijngaard de Colonjes BV hebben er een prachtige wijn van gemaakt, fruitig en toegankelijk, fris van smaak met grote diepgang en breed inzetbaar in de gastronomie. Een wijn voor de Horeca en promotie van wijngemeente Berg en Dal.  Wijnkoningin Bernadette plakte symbolisch het nieuwe etiket op een van de flessen van deze bijzondere wijn. Daarna konden de aanwezigen de wijn op het terras van van het Wijnbouw Centrum proeven. Diverse horeca ondernemers uit de gemeente Berg en Dal hebben al te kennen gegeven deze wijn op hun wijnkaart te zetten. Later dit jaar komt er ook nog een rode wijn. Wijnmaker Adam Dijkstra van het Wijnbouw Centrum bottelt de wijn. Er worden 3.000 flessen gevuld. zie de foto’s