24 mei 2019

SVO-VVLK JO19-1 KAMPIOEN .

Op woensdag 22 mei 2019 stond de kampioenswedstrijd van het vlaggenschip van de jeugd op het programma. SVO-VVLK JO19-1 nam het op sportpark De Kempkes in Ooij op tegen Union. Bij velen gingen de gedachten terug naar een jaar terug. Op een zonnige woensdagavond in mei 2018 speelde hetzelfde team ook de kampioenswedstrijd tegen Union en toen ging het helaas mis. We zijn een jaar later: weer is Union de tegenstander en weer is er sprake van een zonnige woensdagavond. De wedstrijd start om 18.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. Koks. Vele mensen uit Ooij en omgeving hebben de weg naar ons sportpark gevonden om de jongens van SVO-VVLK JO19-1 flink aan te moedigen. Al vrij snel werd duidelijk dat de krachtsverhoudingen dit jaar wat anders lagen ten opzichte van vorig seizoen. Er was nu sprake van eenrichtingsverkeer richting het doel van Union. SVO-VVLK JO19-1 was oppermachtig en binnen 15 minuten stond er al een 3-0 score op het bord. Het wedstrijdbeeld veranderde de eerste helft niet en na 45 minuten stond SVO-VVLK met 6-0 voor. Foto’s: Dick Braam zie de foto’s

De 2e helft stond meer in het teken van (publieks-)wissels en sommige jongens waren met hun gedachten al bij het naderende kampioensfeest. Union scoorde nog de eretreffer en na 90 minuten floot W. Koks af. Met een 6-1 overwinning behield SVO-VVLK JO19-1 de ongeslagen status en werd hiermee dus de meer dan terechte kampioen in hun klasse.

Vuurwerk en rookbommen langs het veld waren letterlijk de inleiding voor een knallend en flitsend kampioensfeest. Na de huldiging op het veld was er na afloop een feestje voor onze kampioen in het goed gevulde clubhuis van SVO. Er waren toespraken namens SVO2/SVO3 en namens de besturen van SVO en VVLK. Ook de aanvoerder en trainer/coach van het elftal spraken de aanwezigen nog toe. Vervolgens barstte het feest echt los en werd er door de jongens en de technische staf tot in de late uurtjes, of beter kunnen we zeggen tot in de vroege uurtjes, doorgefeest.

Langs deze weg willen de besturen van SVO en VVLK het kampioenselftal van SVO-VVLK JO19-1 nogmaals van harte feliciteren met deze geweldige prestatie !

Tekst: Patrick Driessen