23 mei 2019

SVO WINT IN LAATSTE THUISWEDSTRIJD VAN TRAINER BAS HENDRIKS EN HET SEIZOEN 2018-2019

SVO-Victoria. Foto: Dick Braam sr .

Zondag 19-05-2019 stond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Buiten dat feit was dit ook de laatste thuiswedstrijd van trainer Bas Hendriks. Ofschoon de sportieve belangen van deze wedstrijd tegen Victoria’28 uit Afferden nihil waren, kreeg het op deze wijze toch een speciaal tintje. Ook waren er bij de laatste thuiswedstrijd 3 pupillen van de week namelijk: Lars Willems, Xavi Vermeulen en Nick van Wessel. Sportpark de Kempkes stroomde meer dan goed vol voor deze wedstrijd. Na schatting zo’n 200 mensen hadden de moeite genomen om het laatste kunstje van Bas op ‘zijn’ vertrouwde thuisbasis te komen aanschouwen. Het prima weer zal hier zeker ook een rol in gespeeld hebben. SVO kon behoorlijk compleet aan de wedstrijd beginnen. Evenals vorige week moest er ook op deze zondag weer een keuze gemaakt worden in de achterste linie. Waar vorige week Rik Dollevoet zichzelf terug vond op de bank, moest nu Joris Tax zijn eerste minuten van het seizoen vanaf de bank aanschouwen. De posities in de rest van het elftal waren als van ouds ingevuld. Foto’s: Dick Braam sr. zie de foto’s     Meer foto’s op de site van SVO’68

SVO begon goed aan de wedstrijd en wist zich binnen 5 minuten 3 grote kansen te creëren. Even leek het erop dat de thuisploeg de gehavende tegenstander uit Afferden zou gaan overlopen. Deze Ooijse storm kwam echter na een kwartier van kansen missen tot rust. Victoria zal in die fase met veel genoegdoening naar het scorebord hebben gekeken gegeven het feit de brilstand nog steeds van toepassing was. Gaandeweg de 1e helft kreeg de ploeg van trainer Arno Heiming wat meer aandeel in het spel al bleef de thuisploeg de bovenliggende partij. Onder invloed van het warme weer en de geringe sportieve belangen was het over het algemeen een gezapige voorstelling op de Kempkes. Af en toe waren er wat mooie momenten. Zo had de ploeg uit Afferden de handen vol aan de behendige en frivool spelende Mustafa Gungor, maar ook Ivo Pott en Maikel v.d. Bergh zorgde met doelgerichte acties voor enig amusement in deze ‘zomeravond’ wedstrijd. Ondanks het matige spel had SVO zich in de 1e helft wel moeten onderscheiden met 1 of 2 doelpunten. Dat gebeurde echter niet en zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

De 2e helft toonde de thuisploeg wellicht iets meer initiatief en dat betaalde zich in de 50e minuut uit in een doelpunt. Het was Ivo Pott die het leer op behendige wijze binnen werkte. 12 minuten later was het weer raak voor SVO. De rappe Maikel van de Bergh ontsnapte aan de Afferdese verdediging en wist met een prima afronding de 2-0 binnen te schieten. Daarmee was de winst voor SVO eigenlijk al wel een feit. Victoria wilde nog wel op het scorebord komen maar mistte teveel basisspelers om SVO echt in de problemen te brengen. De wit groenen uit Ooij wilde op haar beurt voor een 3e treffer gaan maar ook daar ontbrak de echte overtuiging. De andermaal prima fluitende scheidsrechter Peters voelde na 90 minuten goed aan dat de spelers verlangde naar een koud biertje en besloot deze, overigens sportief verlopen wedstrijd dan ook niet onnodig lang te verlengen.

En daarmee was de 11e overwinning van dit seizoen en de 3e op rij een feit. Tot op heden werd er ook 11 keer verloren en werd er maar 1 keer gelijk gespeeld (thuis tegen Niftrik op 4 november). Kortom, met nog 1 wedstrijd te spelen is de conclusie gerechtvaardigd dat dit een alles op niets seizoen is geweest. Des te opmerkelijker is het feit dat er in het voorgaande seizoen helemaal niet gelijk gespeeld is. In 49 competitiewedstrijden was er dus slechts 1 remise….

Nog 1 wedstrijd onder leiding van Bas dus. Dat is dan wel gelijk een hele bijzondere. Volgende week maakt SVO deel uit van de super spannende ontknoping in de 5e klasse E. In Dreumel worden we ontvangen door Aquila. Zij hebben momenteel de beste papieren voor het kampioenschap. Bij winst op SVO zijn zij sowieso kampioen. Maar bij alles minder dan een overwinning kan de titel nog naar DSZ of misschien zelfs nog naar Overasseltse Boys gaan. Aquila staat niet voor niets al het hele seizoen aan bovenaan dus het zal een hele klus worden om in Dreumel tot een resultaat te komen. Maar Bas en zijn team kennende zal men zich sportief zeker willen laten zien en zich niet zondermeer laten lenen als onderdeel van het kampioensfeestje.