13 mei 2019

Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

De Rollebol.

De speeltoestellen in De Rollebol aan de Hengemunde in Leuth zijn aan vervanging toe en daarom organiseert de gemeente Berg en Dal in samenwerking met leden van de werkgroep Dorpsagenda Laat Leuth Leven verkiezingen voor nieuwe toestellen. Ook de leerlingenraad van basisschool ’t Bijenveld heeft veel werk verzet en reclame gemaakt om alle kinderen aan te sporen te gaan stemmen. Op vrijdag 17 mei mogen dan alle kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Leuth een stem uitbrengen op de set van toestellen die zij het mooist vinden. Drie leveranciers hebben een presentatie gemaakt van wat zij kunnen bieden en de kinderen kiezen dan voor één van de drie ontwerpen. De kinderen die mogen stemmen, hebben hiervoor al een uitnodiging ontvangen met een stemkaart.  Op 17 mei kunnen zij tussen 15.15 en 20.00 uur hun stem gaan uitbrengen op het stembureau dat hiervoor is ingericht in het Kulturhus aan de Reusensestraat. Het is heel goed mogelijk dat ook een wethouder van de gemeente het stembureau komt bezoeken. Om 20.00 uur worden dan alle stemmen geteld en wordt bekendgemaakt welke toestellen hebben gewonnen. Het is de bedoeling dat deze nog voor de zomervakantie in De Rollebol worden geplaatst.

One Response to Leuthse kinderen kiezen nieuwe speeltoestellen in Rollebol

  • En in Millingen verdwijnen de speelplekken, een speelhuisje en een duikelrek keuren ze af en willen niet investeren in iets nieuws, omdat Millingen een speeltuin heeft De Steense Gemeente. Halen ze alles maar weg en mogen we kijken naar een groot geel bord waar dat op staat en het verder mogen bekijken. Echter houden ze er geen rekening mee dat kinderen van werkende ouders na school na de BSO gaan en laat thuis zijn. De speeltuin sluit om 17:30, die kinderen krijgen daarmee geen kans om doordeweeks nog even buiten te kunnen spelen. Schandalig… Berg en Dal zou het geld beter moeten verdelen…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.