9 mei 2019

Oude waterput in Berg en Dal ontdekt.

Jean Janssen bij de oude waterput

Jean Janssen uit Berg en Dal heeft een waterput gevonden van ongeveer 200 jaar oud. Hij was al jaren op zoek naar deze put en hij heeft in het verleden al heel wat onderzoek gedaan, maar de put was in eerste instantie onvindbaar. Uit de geschiedenis kon hij opmaken dat bij zijn boerderij, De Meiberg in Berg en Dal,  op een bepaalde plaats de waterput te vinden moest zijn. Er is heel wat afgegraven, maar net in het laatste stuk waar hij nog wilde zoeken om het vervolgens voorlopig te staken, vond hij hem. Het is de boerderij waar hij geboren is en waar zijn familie, de familie Janssen nu 100 jaar zit. (5 generaties). Ter gelegenheid hiervan wilde hij extra zijn best doen om de put te vinden; dat is nog net op tijd gelukt. Want zondag 6 mei kwam de hele familie Janssen (ongeveer 70 personen) samen om het vinden van de put te vieren en deze gelijk te onthullen. De foto is van Noud van Bergendael.