8 mei 2019

Stemmen voor de inrichting van een speelplek in Beek.

Binnenkort gaat de gemeente Berg en Dal de speelplek aan de Kievitstraat in Beek vernieuwen. Alle kinderen van 0 t/m 12 jaar uit Beek mochten deze woensdagmiddag 8 mei stemmen over de nieuwe speelplek  in basisschool de Biezenkamp. Ze hadden hiervoor een uitnodiging ontvangen van de gemeente. Het gaat zowel om de inrichting van de speelplek voor kleine kinderen binnen het hek als de speelplek ernaast voor de oudere kinderen. De gemeente had een aantal leveranciers gevraagd om een nieuwe speelplek te ontwerpen en deze konden voor de stemming bekeken worden in de aula van de school. Het ontwerp met de meeste stemmen wint en wordt nog voor de zomervakantie geplaatst. Om 19.00 uur werden gezamenlijk de stemmen geteld en daar kwam nr. 2, met 113 stemmen als winnaar uit de bus.   Nr. 1 kreeg 39 stemmen en nummer 3 kreeg 78 stemmen. Wethouder Irma vd Scheur was aanwezig bij het stemmen.

Beste mensen, misschien wisten jullie al af van de verkiezingen voor een nieuwe speeltuin in de Kievitstraat. Je kon kiezen uit drie ontwerpen. Degene die konden stemmen waren kinderen uit Beek en leerlingen van De Biezenkamp. Er kwamen veel mensen op af het was best druk, maar ook gezellig.

Het waren wel veel stemmen, maar er moet wel een winnaar zijn. Dat is ontwerp 2!!!!!!! Daar van zijn 113 stemmen geteld.

Op ontwerp 3 waren het 78 en op ontwerp 1 zijn 39 stemmen gevallen. Over 8 weken zou het al klaar kunnen zijn.

Uiteindelijk waren het in totaal 230 stemmen, en de meerderheid koos voor rookvrije speeltuin.

We wensen iedereen al veel speelplezier! 

geschreven door Amy Bos (6a) en Anne van Lanschot (7b) van De Biezenkamp