6 mei 2019

Wil en Truus Menting-Kuijpers uit Beek 60 jaar getrouwd.

60j bruidspaar Menting-Kuijpers

Wil (87) en Truus Menting-Kuijpers (83), woonachtig in Beek, waren op 5 mei 60 jaar getrouwd. Dat hebben ze die dag met familie en vrienden gevierd bij “de Witte” in Beek. Maar met 60 jaar is het een goede gewoonte dat de burgemeester even langs komt om te feliciteren. Dat gebeurde deze maandag 6 mei. Burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal bood, namens de gemeente, een (vooruit gezonden) bloemstuk aan en zoals de laatste jaren gebruikelijk is geworden, een ingelijste kopie van de trouwakte van 60 jaar geleden, toen ze in Groesbeek getrouwd zijn. Wil en Truus leerden elkaar 66 jaar geleden op 26 april in Beek kennen op een dansavond bij ’t Spijker, waar de Truus naar toe was gegaan omdat er in haar woonplaats Groesbeek op die dag niet de mogelijkheid tot dansen was. Het werd een gezellige avond en toen Wil aan Truus vroeg wat ze op 30 april ging doen en ze daarop antwoordde dat ze dan in Groesbeek in de tent ging dansen, zei Wil dat hij dan mee zou gaan. En zo begon het. Het duurde echter nog 6 jaar voordat ze konden trouwen omdat het moeilijk was om aan een huis te komen.Wil was in zijn werkzame leven timmerman en lid van de vrijwillige brandweer van Beek. Truus was maaltijd-hostess in het Canisiusziekenhuis. Het echtpaar kreeg 2 kinderen, een zoon en een dochter. Ze woonden de eerste jaren op de van Randwijckweg in Beek om daarna te verhuizen naar de Lindestraat, waar ze nu al 50 jaar wonen. Buiten hun twee kinderen hebben ze nog 5 kleinkinderen, 3 jongens en 2 meisjes. Van harte gefeliciteerd.