6 mei 2019

Bevrijdingsfestival 5 mei 2019 Bevrijdingsmuseum Groesbeek.

Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseerde ook dit jaar op 5 mei een Bevrijdingsfestival met een feestelijk programma van 10.00-16.30 uur in het museum. Aanvankelijk was het de bedoeling om ook rondom het museum wat te organiseren, maar dat kon helaas geen doorgang vinden muv een enkele opstelling. Daarom was het alleen binnen en daar was het de gehele dag een drukte van belang. Ook had men de de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de tijdelijke tentoonstelling Anne Frank “Laat me mezelf zijn”. De nieuwe expositie, een educatieve productie van de Anne Frank Stichting, verbindt het levensverhaal van Anne Frank met de belangrijkste gebeurtenissen uit WO2 en de actualiteit. Jongeren van nu komen aan het woord en vertellen over o.a. hun plaats in de samenleving, discriminatie, idealen en verwachtingen. De expositie is samengesteld uit boeiende displays, audiovisueel materiaal en een aantal kernobjecten. zie de foto’s