6 mei 2019

Nieuwe locatie De Vrije Markt in Leuth is succesvol

Vrije Markt op terrein van VVLK

In Leuth vond op zondag 5 mei weer de jaarlijkse Vrije Markt plaats. Dit event werd voor de 39e keer georganiseerd. Dit jaar verzamelde het comité 70 standhouders op de velden van VVLK voor een verkoopdag. Een nieuwe locatie voor de markt. Alle voorgaande edities vonden in- en rondom zaal ‘De Vriendenkring’ plaats. Vanuit het verleden dé plaats voor dit evenement. De nieuwe locatie op Sportpark ‘De Duffelt’ in Leuth is maar 200 meter verderop te vinden maar voor de organisatie was de omzetting toch even wennen. Zaken die waren uitbesteed moest men nu zelf oppakken en processen die na 38 keer als vanzelfsprekend werden gezien moesten nu worden aangepast. Ondanks de voorbereiding betekende dat op sommige momenten toch ad-hoc oplossingen bedenken en improviseren. Maar al met al is de 39e  editie en tevens 1e keer goed verlopen. zie de foto’s

Over het algemeen alleen maar positieve geluiden van standhouders en bezoekers. Want ook het bezoekersaantal heeft er niet onder geleden. Evenals vorig jaar rond de 1000 betalende gasten. En dat ondanks de mindere weersvoorspellingen die achteraf, gelukkig, niet uit kwamen. De enkele regendruppel werd dapper opgevangen en het zonnetje liet zich met regelmaat zien.
De temperatuur bleef wat achter maar daar had men met een extra jas of das rekening mee gehouden. En de bezoekers lieten zich daardoor ook niet afschrikken. Evenals deze keer is het ook volgend jaar VVLK die de organisatie op zich neemt en is het de jeugdafdeling die weer kan profiteren van de opbrengst van de markt. Nu al kijkt het comité uit naar de smaragden editie van dit mooie gebeuren. Het comité dankt alle mensen die hun handen weer hebben uitgestoken om deze markt te doen slagen en hoopt dat er volgend jaar meer respons is op hulp. Want om het feest te kunnen vieren moet er wel eerst gewerkt worden. De datum voor 2020 is al bekend: zondag 3 mei.