5 mei 2019

Herdenking oorlogslachtoffers in Berg en Dal 2019.

ob Verheijen bij de herdenking Berg en Dal.

Als eerste in de kerkdorpen in de gemeente Berg en Dal herdacht het dorp Berg en Dal zaterdagavond 4 mei haar oorlogsslachtoffers bij de herdenkingsnaald aan de Clarenbeekseweg. Na de opening door Marijke van Beurden, gevolgd door muziek van muziekvereniging Edelweisz volgden er  toespraken door het raadslid Rob Verheijen  en  de nieuwe pastoor  Jacques Grubben (Parochie Heilige Drie-eenheid) en nadat het verhaal was voorgelezen van een van de overlevenden van een bombardement, werden er bloemen gelegd met medewerking van leerlingen van basisschool Titus Brandsma. Er waren bloemleggingen door diverse personen en instanties zoals Rob Verheijen namens de gemeente Berg en Dal, pastoor Jacques Grubben namens de parochie, de bewoners van Groot Berg en Dal, Berg en Dals Bloei, Ton van ’t Hullenaar namens de Stichting Dorpsraad Berg en Dal e.a. De leerlingen van de Titus Brandsmaschool plaatsten aan het einde van de ceremonie brandende lichtjes bij het monument. zie de foto’s