5 mei 2019

4 mei herdenking in Ooij 2019

4 mei herdenking Ooij.

Leerlingen uit groep 7 en 8 lazen zelfgekozen gedichten voor en de Last Post werd geblazen . Dit jaar was ook in Ooij weer een indrukwekkende herdenking voor de slachtoffers van de oorlog. Er werd begonnen met een mis in de H. Hubertuskerk, geleid door kapelaan RudoFranken. Diverse familieleden van de omgekomen Ooijse slachtoffers waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst en waren in grote getale aanwezig. Medewerking werd verleend door het Ooijs Gemengd Koor, de schutterij Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst. Het grootste gedeelte werd in de kerk gehouden en de kransleggingen vonden buiten plaats bij het monument van de omgekomen slachtoffers uit Ooij/Persingen. Namens het gemeentebestuur werd een krans gelegd door raadslid Ria Barber. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.