28 april 2019

Koningsdag Beek met Jacht op de Kroonjuwelen.

De winnende groep

Koningsdag begon zaterdagmorgen met een druilerige start. Op de Rijksstraatweg was een markt georganiseerd en daartussen startte de “bescheiden” optocht van versierde fietsen met muziek van KNAGalm. Intussen was de “Jacht op de Kroonjuwelen” al van start gegaan en daaraan deden 28 groepen met in totaal 300 “jagers” mee, die kris kras door het dorp renden om allerlei moeilijke vragen te beantwoorden en opdrachten moesten vervullen, zoals “Theater bij Kalorama”. Zij waren rond 16.00 uur allemaal uitermate benieuwd naar de einduitslag bij de jury- en muziekwagen bij Sous Les Eglises. Die uitslag liet nog even op zich wachten want eerst werden nog de winnaars van de tekeningen bekend gemaakt, een onderdeel van deze jacht op de Kroonjuwelen. Er moest een tekening gemaakt worden van het “Monster van het Wylermeer” dat men niet kon zien maar wel kon voelen en daar kwamen verrassende objecten uit. Nadat ook nog een aantal rondes met “Het Rad” waren gespeeld kon de prijsuitreiking worden gehouden. 5 groepen bleken de juiste code te hebben en daarvan bleef uiteindelijk de groep, die zich “De antwoorden wisten wij al lang” met Wouter Eijkholt als teamleider, over. Zij gingen met de felbegeerde cheque van 1000 Euro naar huis en daarna werd er nog doorgefeest met muziek van het “Gebroken Hartje”. .zie de foto’s deel 1 (morgen met markt en fietsen); deel 2; deel 3.