26 april 2019

5 Koninklijke Onderscheidingen in de gemeente Berg en Dal.

v.l.n.r. Arnold de Bruin, Dinie van Kesteren, Burgemeester Slinkman, Geertje den Hertog Spanhoff, Jet Jacobs-Veenhuizen en Erik Hell.

Op vrijdag 26 april 2019 reikte burgemeester Mark Slinkman vijf Koninklijke Onderscheidingen uit aan inwoners van de gemeente Berg en Dal. De plechtigheid vond plaats tussen 10.30 en 12.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Groesbeek. Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving. Het betrof hier 3 mensen uit Groesbeek, Arnold de Bruin, Jet Jacobs-Veenhuizen en Dinie van Kesteren-Meijer, 1 uit Millingen aan de Rijn, Erik Hell en 1 uit Beek, Geertje den Hertog-Spannhoff. Allen werden Lid in de Orde van Oranj3e Nassau. Allen van harte gefeliciteerd! zie de foto’s deel 1; deel 2; deel 3.

Alle decorandi hebben zich op uiteenlopende terreinen verdienstelijk gemaakt en zich op vele manieren ingezet voor onze samenleving. Hieronder volgt een greep uit hun verdiensten.
De heer A.A.M. (Arnold) de Bruin uit Groesbeek is sinds 1982 vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Soppers. Vanaf 1984 is hij vrijwilliger en bestuurslid/voorzitter van Toneelvereniging D’n Zuuten Ienval. Ook is hij sinds 2003 lid van de beheerscommissie van het Verenigingsgebouw De Sleutel in Groesbeek. Daarnaast is hij sinds 1994 vrijwilliger bij Malderburch, Centrum voor Welzijn, Wonen en Zorg te Malden.
De heer De Bruin is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer H.A.L.M. (Erik) Hell uit Millingen aan de Rijn is vanaf 1990 bijzonder actief voor de lokale omroep. In eerste instantie voor WFM. Na de gemeentelijke herindeling en het mislukken van de fusie van WFM met Omroep Groesbeek heeft hij BD1 mee opgericht.
De heer Hell wordt Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw G.J.J. (Geertje) den Hertog-Spanhoff uit Beek is sinds 2001 vrijwilliger bij Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC); ze is gastvrouw van het Landschapsmuseum in Beek. Tevens was ze chauffeur van de dassenambulance van Das&Boom. Daarnaast is ze sinds 2008 vrijwilliger op de zonnetrein van de Stichting Van Steen en Natuur te Ooij.
Door haar verdiensten wordt mevrouw den Hertog-Spanhoff Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw H.J.F. (Jet) Jacobs-Veenhuizen uit Groesbeek mag de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau in ontvangst nemen. Zij krijgt deze onderscheiding omdat zij sinds 1970 gastouder is voor een bewoonster van de Groesbeekse Tehuizen.
In 1989 was ze medeoprichtster en daarna bestuurslid en vrijwilligster bij de (rechtsvoorganger van) patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Daarnaast is ze vanaf 2005 vrijwilligster bij de stichting De Waalboog in Nijmegen.
Mevrouw D.J. (Dinie) van Kesteren-Meijer uit Groesbeek is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten (sinds 1980) bij voetbalvereniging Achilles’29. Ook is mevrouw Van Kesteren sinds 2005 bestuurslid/voorzitster van de Groesbeekse Katholieke Vrouwenorganisatie Bredeweg. Daarnaast is ze vanaf 2012 vrijwilligster bij de Voedselbank Groesbeek.