11 april 2019

Wethouder opent nieuw boerenpad in Groesbeek

Wethouder Visser spreekt de aanwezigen toe in Groesbeek

Met het plaatsen van een naambord bij camping “Bij Ons” aan de Cranenburgsestraat in Groesbeek onthulde wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal dinsdagmiddag één van de vernieuwde padnaamborden in de gemeente Berg en Dal. In totaal 38, deels nog uit de middeleeuwen stammende, oude wandelpaden in de hele gemeente Berg en Dal krijgen zo nieuwe naambordjes. Goed voor de wandelaars en het toerisme in het algemeen in de gemeente. Het daar geplaatste bord, Ganzepadje, loopt over het terrein van camping “Bij Ons” en verwijst naar, aldus Leo Zilessen van de Heemkundekring Groesbeek, ene Joep Duighuizen (Joep Duuf) die vroeger aan de Cranenburgsestraat woonde en zo’n 250 ganzen had. De ganzen liepen uit zichzelf naar de wei om te grazen en weer terug naar huis. Vandaar de naam Ganzepaedje. het ooit daarnaast gelegen bedrijf van een ganzenhoeder. Vijftien jaar geleden werden er al bordjes bij een deel van deze paden geplaatst, maar die waren van hout. De nieuwe bordjes en palen zijn mede tot stand gekomen door een bijdrage van de gemeente Berg en Dal. zie de foto’s