11 april 2019

Basisschool De Biezenkamp winnaar schoolvoetbaltoernooi van ’t Laag

De Biezenkamp 2 winnaar schoolvoetbal

Woensdag 10 april werd er op de sportvelden van VVLK in Leuth het Schoolvoetbal voor meisjes gehouden voor alle basisscholen die onder rayon ’t Laag vallen. Dit jaar deden er 10 meisjesteams van 4 verschillende scholen mee.  Opnieuw was het “bovenin” bij zowel poule A als bij poule B erg spannend . De organisatie moest zelfs nog het officiële spelreglement van de KNVB erbij pakken om tot een besluit te komen. Zowel ’t Bijenveld 1 als St. Martinusschool 1 hadden een gelijk aantal punten (10 punten) behaald na de poulefase. Ook het doelsaldo tussen beide teams was gelijk (+12). Volgens het reglement moest vervolgens het onderlinge resultaat duidelijkheid scheppen, maar beide teams speelde tegen elkaar gelijk (1-1). Het enige verschil, en wat later ook doorslaggevend was, was dat ’t Bijenveld 1 precies één doelpunt meer had gemaakt in vergelijking met St. Martinusschool 1. Hierdoor eindigde ’t Bijenveld als nummer 1 in poule A en gingen zij door naar de finale om de eerste plaats. In poule B was het zowel De Biezenkamp 1 als De Biezenkamp 2 die voor de eerst plaats in poule B gingen. In een onderling duel kwam De Biezenkamp 2 als winnaar van het veld waardoor zij de eerste plaats bemachtigde en tegen ’t Bijenveld zou gaan strijden om de eerste plaats van ’t Laag. De finale was opnieuw spannend. De dames van ’t Bijenveld wilde dolgraag de dubbel pakken, nadat de heren twee weken geleden hun titel hadden geprolongeerde, maar de dames van De Biezenkamp 2 waren duidelijk sterker en stonden al snel met 2-0 voor. ’t Bijenveld probeerde er nog een gelijkspel van te maken, maar zij kwamen niet verder dan 1 doelpunt. Hierdoor won De Biezenkamp 2 de wedstrijd met 2-1 en hebben daarbij de titel als “Kampioen van ’t Laag”. zie de foto’s deel 1; deel 2

Basisschool St. Martinusschool 2 uit Millingen won de Sportiviteitsprijs. Zij waren naar mening van de organisatie en de scheidsrechters het sportiefst op en langs het veld.

De organisatie wilt alle vrijwilligers (scheidsrechters, kantinepersoneel, veldbeheer) bedanken voor zijn bijdrage aan het toernooi. Ook dit jaar bleek maar weer eens dat zonder deze mensen het toernooi niet plaats had kunnen vinden.
Op de Facebookpagina van Schoolvoetbal ’t Laag vind u meer informatie met betrekking rondom het toernooi. Tevens kunt u daar ook de foto’s en video’s vinden die deze dag zijn gemaakt.
De organisatie wenst De Biezenkamp veel succes in de volgende ronde van het Schoolvoetbal! In deze ronde zal De Biezenkamp het opnemen tegen alle overige winnaars die binnen de stichting vallen. Dit toernooi zal gehouden worden op woensdag 15 mei op de sportvelden van SC Woezik in Wijchen.