1 april 2019

Zeven keer over kuitenbijter de Oude HollewegKom op een zonnige zaterdag in het voorjaar in het centrum van Beek en je ziet ze een voor een de Nieuwe en Oude Holleweg op fietsen: Toerfietsers, handbikers, fanatieke wielrenners, mountainbikers uit heel het land met ieder zijn of haar eigen motivatie werken zich in het zweet. Tijdens Zeven voor Leven op zondag 26 mei zullen zo’n 1000 van dit soort fietsers proberen één tot maximaal zeven rondjes van 20 kilometer met maximaal meer dan 2000 hoogtemeters tussen Beek, Berg en Dal en Groesbeek te rijden en daarmee geld op te halen voor stichting Kanker Zien. Deze stichting heeft als doel onderzoek te steunen om kanker eerder te zien en gerichter te behandelen. Hierdoor wordt de kans op genezing en kwaliteit van leven na genezing aanzienlijk verhoogd. Vanwege dit goede doel én het on-Nederlands steile parcours wordt Zeven voor Leven ook wel het Nederlandse broertje van Alpe d’Huzes genoemd.‘Pittig parcours, maar mooi’
Deelnemers bereiden zich individueel en in teamverband voor op deze fietsuitdaging. Afgelopen zaterdag 30 maart scheen de zon en kwam Zeven voor Leven-team ‘De Vermeulen Groep’ samen met individuele deelnemer Barry Duijndam het parcours verkennen. Voor deze Zuid-Hollanders was het flink aanpoten op dit bergachtige parcours met klimmetjes op de Oude Kleefsebaan, Van der Veurweg en Oude Holleweg. Onder aan de Nieuwe Holleweg kregen ze koffie, stroopwafels en paaseitjes van de organisatie, vertegenwoordigd door Johan Tiesnitsch en Hellen Dankers. Op de vraag wat ze van het parcours vonden antwoordde Duijndam, die tot nu toe in zijn eentje al meer dan € 3000,- ophaalde voor Zeven voor Leven, dat hij tevreden is over het parcours: “Het is een mooi en pittig rondje. Vooral de Oude Holleweg is een behoorlijke kuitenbijter. Maar ik heb nu al zin in 26 mei!” De fietsers van ‘De Vermeulen Groep’ hadden nog iets bravoure, maar na het derde rondje begonnen ze al iets anders te piepen. Van ‘2 vingers in de neus’ ging het al snel over op ‘toch nog even trainen om die 7 rondjes vol te maken’. Gelukkig mag je bij Zeven voor Leven zelf bepalen hoeveel rondjes je fietst en op welke fiets. Belangrijkste is zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel en samen een mooie dag beleven.


Uw bijdrage telt .

Wilt u zich inschrijven voor deze fietsuitdaging, één van de deelnemers uit Berg en Dal of daarbuiten sponsoren of vrijwilliger worden, dan kan dat via www.zevenvoorleven.nl. Op de dag zelf de deelnemers supporteren wordt ook zéér gewaardeerd; in elke van de dorpskernen worden activiteiten georganiseerd, waarbij we hopelijk samen voor een 4daagse sfeer gaan zorgen.