30 maart 2019

Vannacht gaat de zomertijd in

De zomertijd gaat deze aankomende nacht van zaterdag op zondag weer in. De klok gaat dan om 02.00 uur een uur vooruit. Die blijft dan weer tot de nacht van van 26 op 27 oktober, als de wintertijd weer in gaat en de klok weer een uur terug gaat. Aan het halfjaarlijkse verzetten van de klok komt over twee jaar een einde. Het Europees Parlement heeft afgelopen week besloten dat EU-lidstaten voortaan zelf bepalen of zij daarna permanent op zomer- of wintertijd overschakelen. Wel moeten afspraken gaan voorkomen dat er binnen de EU teveel verschillen op dat gebied ontstaan. Als de zomertijd de standaardtijd wordt, dan gaan de klokken in maart 2021 voor de laatste keer een uur vooruit. Wanneer wintertijd de standaard wordt gaan de klokken in oktober 2021 een uur terug.