23 maart 2019

Het “Nijmeegsch Rondgezicht” in de Bastei te Nijmegen.

Opening tentoonstelling “Het Nijmeegs Rondgezicht” door burgemeester Bruls

Vanaf zondag 24 maart presenteren Kees Moerbeek en Billy Gunterman het oudste stadspanorama van Nederland op verrassend nieuwe wijze. ‘Het Nijmeegsch Rondgezicht’ van Derk Anthony van de Wart is uitvergroot tot 100 maal de originele maat en biedt de bezoeker een uniek uitzicht op het 19e-eeuwe landschap. Zaterdagmiddag vond de officiële opening plaats in “De Bastei”, waarbij burgemeester Hubert Bruls, na zijn toespraak, de “klepper” hanteerde en de tentoonstelling voor geopend verklaarde. zie de foto’s.

‘Het Nijmeegsch Rondgezicht’ is het oudste stadspanorama van Nederland. Van de Wart heeft dit panorama vastgelegd in 1806, vanaf de Belvédère. Het toont de benauwde vestingstad Nijmegen te midden van het grootse en weidse rivierlandschap.

Speciaal voor deze tentoonstelling heeft Kees Moerbeek de originele etsen uitvergroot en aangevuld met informatie, om zo een helder beeld te geven van het leven in het begin van de 19e eeuw. Beleef dit grootse rondgezicht in de Arkelzaal van De Bastei!

De tentoonstelling van Kees Moerbeek en Billy Gunterman rond het panorama ‘Het Nijmeegsch Rondgezicht’ van Derk Anthony van de Wart is te zien in De Bastei van 24 maart t/m 1 september 2019.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 te Nijmegen, ingang aan Lange Baan 4, telefoon 024 – 3297070. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entree is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (4 t/m 15 jaar). Zie ook www.debastei.nl.