17 februari 2019

PubQuiz Leuth een blijvend succes

winnaars Leuthse PubQuiz ‘Wit nie, Bestit nie’

Zaterdagavond 16 februari organiseerde “Voor L-kaar” haar 4e Leuthse Pubquiz in Leuth. Evenals de vorige keren was de zaal ook nu weer goed gevuld. Met 23 groepen en in totaal 165 deelnemers was de nieuwe grote zaal van “De Vriendenkring” volgeboekt. De stemming zat er meteen goed in. Na drie geslaagde eerdere afleveringen en een pauze van een jaar waren de verwachtingen hoog gespannen. Toch veranderde dat na het begin snel in een gezonde wedstrijdspanning. Een welkom van de presentator en een korte spelregeluitleg voor de nieuwe groepen bracht de deelnemers op gang. En na het voorstellen van de groepen was de aandacht vol bij de invulling van ronde 1.  In totaal 8 rondes van 10 vragen met om de twee rondes een kleine plas- en bestelpauze. Zoals gebruikelijk lagen alle mobiele telefoons verzameld in een pot midden op tafel en alleen in de pauzes mocht er even op worden gekeken. De eerste twee rondes kon men warm draaien maar bij ronde 3 kwam de stemming er goed in. Een doorslaand succes blijft de 4e ronde met seksueel getinte vragen. Het zorgde ook nu weer voor de nodige hilariteit in de zaal en achteraf had natuurlijk iedereen de goede antwoorden gegeven.  zie de foto’s

Tussendoor werd er een extra bonus vragenlijst uitgedeeld met foto’s van vlaggen. Niet alleen landenvlaggen maar ook van provincies, steden en grote organisaties. Veel deelnemers hadden toch moeite met het herkennen van de Berg en Dal vlag. Ook de Nijmegen vlag bleek vrij onbekend. De grote meerderheid zag er de kleuren van voetbalvereniging VVLK in. Ronde 6, met dorpsgerichte vragen over Leuth, leverde voor de winnende groep van die ronde een extra prijs op. Winnaar van een rijkelijk gevulde Spar Looijscheldertas werden ‘De 8 Amici’s’. Zij gaven op 6 van de 10 vragen het goede antwoord. Voor ‘Jong Belegen’ kan het volgende keer alleen maar beter worden. Zij sloten de rij op plaats 23. Op een verdienstelijke 3e plaats eindigde de club ‘Das Fest’ met 83 punten.  De 2e plaats met 90 punten was voor de ploeg die vorig jaar ook die plaats bezette, ‘Wit nie, Bestit nie’. Winnaar van de wisseltrofee en een tas vol lekkernijen werd ‘We hadden ook kunnen gaan bowlen’. Maar gelukkig hebben ze dat niet gedaan want ze sprokkelden 101 punten bij elkaar en mogen zich een jaar lang PubQuiz-kampioen noemen. Na het eindsignaal werden de vragen en antwoorden nog eens flink onder de loep genomen en werd winst en verlies genomen en weggeborreld. Na middernacht verliet iedereen in een goede stemming zaal De Vriendenkring. Weer een prachtig resultaat voor commissie Voor L-kaar en na deze 4e avond een mooie herinnering erbij. Volgende PubQuiz avond staat al weer in menige agenda genoteerd. Zaterdag 7 maart 2020. Nog niet nerveus worden, blijf rustig door ademen, verzamel je groepje van 8 en geef je op.