16 februari 2019

Hans Verbeek uit Millingen 40 jaar brandweerman

Hans Verbeek 40 jaar brandweerman

Zaterdag 16 februari was Hans Verbeek uit Millingen aan de Rijn 40 jaar brandweerman. En dat moest gevierd worden. Zijn collega’s hadden daar op bedacht dat het wel leuk zou zijn om gezamenlijk in de kazerne te ontbijten, maar daar wist Hans zelf niets van. Om precies 08.30 uur ging het alarm af bij de brandweer met de melding dat er een buitenbrand was aan de Hoefseweg in Millingen. Omdat Hans schuin tegenover de kazerne woont is hij ook altijd als eerste ter plaatse en zo ook deze keer. Op zijn slippers rende hij naar de kazerne. De parkeerplaats was nog verlaten en Hans ging als eerste naar binnen. Zo dacht hij,  maar binnen werd hij verwelkomd door zijn collega spuitgasten. Daar werd hem door commandant Peter Heijmen de oorkonde uitgereikt, samen met een bos bloemen voor zijn vrouw. En vervolgens konden ze samen genieten van het geheel verzorgde ontbijt. zie de foto’s

Hans begon zijn brandweerloopbaan op 17 jarige leeftijd bij de vrijwillige brandweer in Zeist,  enthousiast gemaakt door zijn vader die ook brandweerman was. Later is hij na zijn schoolopleiding bij de beroeps brandweer van Zeist gaan werken, waarbij hij nog een jaar met zijn vader heeft samengewerkt, voordat deze met pensioen ging. Best wel bijzonder!! Na 15 jaar is hij overgestapt naar de Nijmeegse Beroepsbrandweer. Daar heeft hij met veel plezier gewerkt als bevelvoerder tot aan zijn prepensioen op 1 februari 2018. In juni 2017 is hij in verband met ziekte van 3 bevelvoerders gevraagd bij de vrijwillige brandweer van Millingen om bij te springen. Eind 2019 zal hij ook hier afscheid en zal hij zijn brandweerhelm aan de wilgen hangen. Hans bedankt iedereen, ook zijn oud-collega’s uit Nijmegen, voor de vele bloemen, felicitaties en cadeau’ s.