2 februari 2019

Nijmeegse Bierfeesten succes voor Brouwerij d’n Drul & Stollenberg

V.l.n.r. Roland Boschman, Colin Reinders en Arnoud Boonstra.

De organisatie van de Nijmeegse BierFeesten, waar onder meer De Deut, De Mug, Freddy’s , Samson en de Opera voor verantwoordelijk zijn, zorgde vorige weekend op 26 en 27 januari weer voor de wintereditie van dit bierfestival. Dit jaar was De Kube op het Honig-complex aan de Waalbanddijk de gastheer. Naast bier was er lekkere muziek en heerlijk eten van Bon Frites. Op de zaterdag was het tijd voor de Dag van het Nijmeegs Bier met 11 brouwerijen uit Nijmegen en omgeving. De opkomst was groot en de bezoekers lieten het zich goed smaken. Een professionele jury beoordeelde de door de brouwerijen ingezonden bieren in twee categorieën; zwaar en licht bier. De winnaars uit de categorie zwaar bier kwamen uit de gemeente Berg en Dal! De samenwerking Brouwerij d’n Drul & Stollenberg won met de Bergbokken de eerst prijs. “Een klassiek, mooi gemaakte dubbelbock die alle verwachtingen waarmaakt”, oordeelde de jury. De laatste flessen Bergbokken zijn te koop bij de Plus in Beek en bij bierspeciaalzaak de Alde Smid in Groesbeek. Naast het winnende Bergbokken heeft brouwerij d’n Drul & Stollenberg nog 17 andere soorten bieren, waarvan 6 seizoenbieren.