23 januari 2019

Valkhof Kunstcafé op 15 februari

Het eerste Valkhof Kunstcafé in 2019 op vrijdag 15 februari belooft weer bijzonder te worden. Kunsthandelaar en kunstkenner Jan Six is dan te gast en wordt geïnterviewd over de twee opzienbarende Rembrandtontdekkingen die hij heeft gedaan. Six kan als geen ander vertellen hoe het is om bezeten te zijn van oude meesters en Rembrandt in het bijzonder. Zijn boek Rembrandts portret van een jongeman komt uitvoerig ter sprake. Het Kunstcafé – op de galerij van Museum Het Valkhof –  duurt van 17.00 tot 19.00 uur. De toegang is gratis.

Naast bovengenoemde spreker verwelkomt het Kunstcafé nog meer gasten, onder wie Prof. dr. Jan Keunen, oogarts en opleider aan het Radboudumc, hij initieerde masterclasses voor studenten geneeskunde waarbij zij samenwerken met kunstenaars. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat kunstobservatie en patroonherkenning de diagnostische vaardigheden van artsen significant verbetert. Tijdens ‘Uit het Hart’ staat de microfoon open voor iedereen die in één minuut iets wil vertellen over een initiatief op het gebied van kunst en cultuur in en om Nijmegen. Een afsluitend muziekstuk wordt gespeeld door gelegenheidsduo Klaske Kamstra (jazzzangeres) en Teun Uijlen (gitaar). De presentatie van het Valkhof Kunstcafé is in handen van Babette Degraeve.

Valkhof Kunstcafé 
In 2019 komt er drie keer een Kunstcafé: op vrijdag 15 februari, 14 juni en 8 november. Het Valkhof Kunstcafé is een initiatief van de Vrienden van Museum Het Valkhof, in samenwerking met het museum. Het is een podium voor wat leeft in de wereld van de beeldende kunst, in en buiten Nijmegen. Muziek, drankjes en hapjes dragen verder bij aan een informele sfeer. Wie op de hoogte wil blijven van het Valkhof Kunstcafé, meldt zich aan voor de digitale nieuwsbrief via www.museumhetvalkhof.nl.