11 januari 2019

Filmvoorstelling Rusland in de Mallemolen

Filmvoorstelling Rusland

Zondag 27 januari organiseren wij weer een filmvoorstelling. We beginnen het nieuwe jaar met een film over Rusland en starten op het Rode plein in Moskou. Daar staan kathedralen, het paleis en de klokkentoren.  We gaan een ritje maken met de Metro, de mooiste en de snelste van de wereld. Daarna wandelen we door het centrum van Moskou en staan even stil bij het monument voor de gesneuvelde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. We bezoeken daarna de Verlossers kerk die vermaard is om haar mozaïeken en de deur die geheel gesmeed is van zilver metaal.

In de tweede film, bezoeken we “De Gouden Ring”, dat zijn een aantal oude stadjes, die gelegen zijn in een ring rond Moskou, ze staan op de Wereld erfgoed lijst van Unesco. Hier bezoeken we een paar kathedralen die vermaard zijn om hun fresco’s, iconen en houtsnijwerk.In de derde film gaan we naar Sint-Petersburg, de stad met het wereldberoemde museum de “Hermitage”. We bekijken het buitenpaleis met de vele beelden en fonteinen. We bezoeken ook de Petrus en Paulus kathedraal. Hier zingt voor ons het beroemde Kovcheg koor uit Sint-Petersburg. Aanvang 11.00 uur – entree € 2,00 incl. kopje koffie/thee. Cultureel Centrum de Mallemolen Kloosterstraat 11 te Groesbeek – www.mallemolengroesbeek.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.