4 december 2018

Goede samenwerking Op de Heuvel

Op zaterdag 24 november hebben leerlingen van basisschool Op de Heuvel uit Groesbeek meegedaan aan de First Lego League (FLL), een wereldwijd programma voor basis- en voortgezet onderwijs. De FLL heeft als doel leerlingen doormiddel van opdrachten uit te dagen in creatief denken, problemen oplossen en samenwerken. Tijdens de wedstrijd op 24 november bij de HAN in Nijmegen mochten 35 teams uit de regio zich presenteren in een competitie op vier verschillende onderdelen, het ontwerp van een Lego robot, het oplossen van uitdagingen met de robot, een project over het thema en de ‘Core Values’ ofwel de Kernwaarden. Koen, leerling Op de Heuvel: “We hadden al maanden geoefend, maar waren wel zenuwachtig voor de wedstrijd. Zonder eerst nog te oefenen moesten we de eerst opdracht doen, dat was best spannend.”

 

Een belangrijk onderdeel van de FLL is het presenteren van de verschillende onderdelen aan een jury. Hiervoor konden de teams zich vooraf voorbereiden.

Wessel, leerling Op de Heuvel: “Bij de eerste presentatie kregen we vragen over het ontwerp van de robot. Ook hebben twee andere leerling een presentatie gegeven over de manier van samenwerken en de opbouw van ons project.”

Na een lange dag kwam uiteindelijk de prijsuitreiking, een spannend moment. Er waren prijzen in verschillende categorieën te winnen en uiteindelijk ging team Op de Heuvel er met de prijs voor de ‘Core Values’ vandoor. Hiermee hebben de leerlingen en hun coach Mitch laten zien goed te hebben samengewerkt en samen de problemen te hebben opgelost.

Mitch, coach en leerkracht: “Natuurlijk ben ik ontzettend blij met de prijs voor het team, maar ook zeker trots op de inzet en de ontwikkeling van de leerlingen de laatste maanden. Ze zijn een echt team geworden.”