28 november 2018

SVO pakt eerste thuisoverwinning van dit seizoen.

OOIJ: Na de fraaie overwinning vorige zondag tegen VVLK, stond er op deze koude zondag (25 november) andermaal een derby op het programma. DVSG uit Groesbeek was te gast op de Kempkes. Waar SVO de laatste weken behoorlijk punten aan het sprokkelen is, zien we bij de tegenstanders uit Groesbeek juist het tegenovergestelde. Zij begonnen alleraardigst aan de competitie maar zijn die goede lijn de afgelopen weken behoorlijk kwijt geraakt. Voorafgaand aan deze wedstrijden heeft SVO 8 punten uit even zoveel duels, DVSG moet het doen met 5 punten. Trainer Bas Hendriks zal gedacht hebben aan het wijze gezegde; “Never change a winning team” toen hij de 11 namen op het bord schreef. Er was natuurlijk ook weinig reden om aan deze basis elf te tornen. De uitblinker van de wedstrijd tegen VVLK Mustafa Gungor begon dan ook weer als spits en Guido Bex mocht andermaal in de basis starten. Dick Braam maakte de foto’s.

SVO begon aardig aan deze wedstrijd. In de 4e minuut kreeg Roy Coopmann al een prima kopkans, maar zijn poging ging net naast het Groesbeekse doel. 4 minuten later kreeg de thuisploeg andermaal een prima mogelijkheid. De geheel vrijstaande Maikel van de Bergh kon helaas net niet bereikt worden. Op acrobatische wijze wist een DVSG verdediger de bal weg te werken. In de 11e minuut meldde de Horst bewoners zich voor het eerst serieus voor de neus van keeper Frank Klomberg. Vanuit een scrimmage situatie kwam de bal voor een DVSG aanvaller. De op het oog niet te missen kans, werd wonderwel toch overgeschoten. In de 15e minuut had Maikel namens de thuisclub de 1-0 op zijn schoenen, maar de prima Groesbeekse goalie wist zijn inzet te pareren. In de 27ste minuut kreeg SVO alsnog de ideale mogelijkheid om de score te openen. Mustafa werd in de 16 opzichtig gevloerd en de scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Een klusje naar de hand van Kadeem Schel want tot op heden heeft hij al zijn strafschoppen in dit seizoen weten te benutten. Ook nu stuurde hij de keeper weer naar de verkeerde kant en tekende voor de 1-0. Gesteund door de voorsprong, creëerde SVO in het vervolg van de 1e helft een overwicht. Kleine kansjes volgde er en DVSG kon daar eigenlijk niet zoveel meer tegenover zetten. In de 42e minuut wist Maikel op schitterende wijze de bal uit de lucht te pakken en zijn inzet ging via de onderkant van de lat het Groesbeekse doel in (2-0). SVO ging met deze verdiende voorsprong niet veel later de rust in.

In de 2e helft gooide DVSG wat meer energie in de wedstrijd. In de 50e minuut had men de achterstand kunnen verkleinen, ware het niet dat de lat boven keeper Frank Klomberg een sta in de weg was. 5 minuten later kregen de Groesbekers opnieuw een prima kans maar Frank redde bekwam op de inzet van de DVSG aanvaller. Ondanks dat DVSG wat meer spelaandeel verwierf, kreeg SVO in de 63e minuut de ideale mogelijkheid om de wedstrijd definitief in het slot te schieten. Een vrije trap van SVO kwam min of meer per toeval bij Cas Ubbink. In vrijstaande positie wist hij echter de bal niet tussen de palen te krijgen en schoot jammerlijk naast. Ook de volgende noemenswaardige kans kwam van Ooijse voet. In een 1 op 1 met de DVSG keeper, wist de laatst genoemde Maikel van het score af te houden. Ondanks dat beide ploegen nog wel wat kleine mogelijkheden kregen, wees niets er meer op dat de 1e Ooijse thuisoverwinning van het seizoen nog in gevaar zou komen. De warrig en niet al te best fluitende scheidsrechter Ozcayan leek daar echter anders over te denken. Inmiddels al in de blessuretijd kreeg aanvoerder Kadeem Schel zijn 2e gele kaart voor geschoteld. Erg zuur, zeker ook omdat de 1e kaart voor commentaar op de leiding was. Met 10 man moest SVO dus de resterende tijd vol zien te spelen. Toen niet veel later de Groesbekers de stand op 2-1 brachten, liep de spanning in het veld erg hoog op. In een doldwaze extremis van deze wedstrijd, kreeg zowel de thuis- als de bezoekende vereniging nog een ultieme kans om ofwel de 3-1 ofwel de 2-2 binnen te schieten.  Beide kansen werden echter gemist en toen de duisternis rond half 5 feitelijk al was ingevallen, floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de 2e overwinning op rij een feit voor SVO.

Getuige het commentaar in de Gelderlander vond DVSG trainer Ton Heijmans de nederlaag van zijn ploeg erg onterecht. De aanwezige toeschouwers zullen daar wellicht een andere mening op na houden. SVO was in grote delen van de wedstrijd de betere van de 2 maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat DVSG ook zeker kansen heeft gehad op een beter resultaat. Maar achteraf beschouwend is SVO wel de terechte winnaar geworden van deze wedstrijd.

Het niveau van de 1e helft in Leuth kon op deze zondag niet benaderd worden maar al met al was het wel een redelijke uitvoering van de thuisploeg. Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden, lijkt de weg naar boven te zijn ingeslagen. Wekelijks zien we echter ook hoe klein de verschillen eigenlijk zijn. Alleen als je als team wilt werken voor elkaar, kun je in deze klasse resultaat halen. Volgende week wacht met AAC/Olympia de volgende klus. 1 van de startploegen van vorig seizoen, doet het dit jaar tot nu toe meer dan prima. Kortom; weer een zeer pittige pot! Tekst Bart Willems