11 november 2018

Mark Huilmand nieuwe carnavalsprins van Beek.

De 41 jarige Mark Huilmand is zaterdagavond gepresenteerd als nieuwe Prins Carnaval van de Cavalieren. Prins Mark,”Heerlijk door de Beugel” zoals hij het komend seizoen over “Heksenketel” gaat regeren, is getrouwd met Marijke Terpstra en in het dagelijks leven is hij docent Wiskunde en Informatica. Hij volgt zijn voorganger, prins Bart “de Blauwe”, op die het afgelopen carnavalsseizoen deze functie met verve heeft vervuld. Prins Mark “Heerlijck door de Beugel” wordt dit jaar ter zijde gestaan door zijn pages Laura Frieling en Lisanne Hofmans en de adjudanten Huub van den Bosch en Bart Huilmand. Er was tevens weer een optreden van de herendansgarde, de Garde der Beekse Heerlijckheden,die, onder leiding van Desiré de Wijze, een geheel nieuwe dans uitvoerden op muziek van Ricky Martin. Marieke van Ruitenbeek zong haar lied Beek, waarmee ze op de 6e plaats in de Gelderse Top 100 staat. Tevens was er er een dansoptreden van dansgroep De Studio. Het dweilorkest KNAgalm zorgde voor de vrolijke noot. Marco Verriet, zanger, DJ en entertainer, verzorgde de gehele avond de muziek. Veel carnavalsverenigingen uit ’t Hoog en het Laag waren deze avond in het Kulturhus aanwezig. Jesse Cornelissen trad toe tot de senaat. Zondagmiddag is in het Kulturhus de prinsenreceptie. zie de foto’s  deel 1deel 2; deel 3