11 november 2018

Het Ooijs Ommetje, de run van de Ooij 2018

Het Ooijs ommetje, de run van de Ooij 2018. (voorheen Bastenrun) Zondag 11 november is in Ooij de 13e editie van het Ooijs ommetje, de run van de Ooij gelopen. De omstandigheden om te lopen waren goed. De dag begon met regen maar tijdens de run was het droog. Al met al een geslaagde dag voor organisatie en lopers. Om 09.45 werd begonnen met de warming up voor kinderen. 44 kinderen verschenen aan de start. Bij de mannen is bij de 10 km de winnaar Jay Sauer met een tijd van 35:19; bij de 5 km David van der Geld met een tijd van 18:13. Bij de vrouwen is bij de 10 km de winnaar Peta Baxter met een tijd van 48:05; bij de 5 km Danielle met een tijd van 20:10. Alle overige uitslagen zijn te vinden op Uitslagen.nl en bij www.hetooijsommetje.nl. Er is geen parcoursrecord  gebroken. De beste lopers uit het dorp Ooij zijn bij de mannen 10 km Mauritz Kleyn en bij de 5 km Gaby Huisman. Bij de vrouwen 10 km Anne Bremer en bij de 5 km Dee-dee van de Werken. Dit jaar hebben wij de basisscholen van Millingen, Kekerdom, Leuth, Beek en Ooij aangeschreven en informatie gestuurd over het Ooijs Ommetje. De school met procentueel de meeste aanmeldingen krijgt het inschrijfgeld van de kinderen. De scholen waren enthousiast en hebben een berichtje in hun schoolkrant gezet om hun kinderen en ouders te informeren. Onze inzet hierbij was om zo te proberen meer kinderen aan de start te krijgen. De inschrijvingen waren minder dan verwacht. Basisschool Op Weg uit Ooij is de school met de meeste inschrijvingen en krijgt het inschrijfgeld van de kinderen. Tevens is er door Run2Day 1 cadeaubon à € 125,- beschikbaar gesteld. De cadeaubon is verloot onder de lopers van de 10 en 5 km en is gewonnen door Willemijn vd Ligt. Herman Leensen maakte de foto’s. zie de foto’s.