9 november 2018

Alle bouwkavels in de gemeente Berg en Dal zitten vol.

Donderdagmorgen  zijn de laatste  twee kavels op het Ooijse bedrijventerrein De Bouwkamp symbolisch overhandigd. Daarmee is dit bedrijventerrein in 20 jaar tijd volgelopen Wethouder Irma van de Scheur wenste ondernemers Jaap Sterk (hovenier) en Frank Verweij (vastgoed) heel veel plezier en succes! Ze had een taart voor bij de koffie meegenomen met de tekst ‘Bedrijvig Berg en Dal, aantrekkelijke kavels beschikbaar’, maar die tekst is dus achterhaald.  De bedrijventerreinen in de gemeente Berg en Dal zitten allemaal vol. Alleen op het Leuthse bedrijventerrein Lieskes Wengs is nog een lege kavel, maar daar is wel een optie voor verleend aan een bedrijf dat er wil bouwen. De gemeente Berg en Dal is dan ook druk bezig om het bedrijventerrein De Hulsbeek in Groesbeek uit te breiden. Recent is besloten om hier  inpandige bedrijfswoningen toe te staan onder de voorwaarde dat het gehele pand energieneutraal wordt gebouwd en dat het om een bedrijfswoning gaat, die niet los van het bedrijf – als zelfstandige woning – bewoond mag worden. Jaap Sterk Hoveniers gaat op De Bouwkamp een pand van drie etages bouwen: vanaf de bovenste etage heb je prachtig uitzicht over de Waal zo zei Jaap, die nu nog zijn bedrijf in Persingen heeft. Frank Verweij (Fairtex Holding) gaat er een loods bouwen die verhuurd wordt aan de buren Clean Lease (wasserij). Verweij verwacht het pand in januari 2019 op te kunnen leveren. Op bedrijventerrein De Bouwkamp bezit het bedrijf al meerdere panden. De Bouwkamp ging 20 jaar geleden ‘open’: er zijn nu 25 vooral lokale bedrijven op gevestigd.