3 november 2018

Appartementencomplex in Leuth heet nu Nieuw Wellen.

Zaterdagmiddag werd in Leuth op het Kerkplein de nieuwe naam onthuld van het appartementencomplex, dat daar in 2004 gebouwd is op de plek, waar daarvoor de oude kleuterschool stond. Een van de bewoners, Ben Derksen was met het idee gekomen om het appartementencomplex,  dat boven en naast de Spar supermarkt ligt, een naam te geven en daarvoor had hij historicus Jan van Eck gevraagd om uit te zoeken wat de historische naam van deze plek was. Toen bleek dat de naam Wellen, vroeger een herberg, betrekking had op deze plek En zo was de naam Nieuw Wellen geboren. De oudste bewoner Adriaan van der Laak (94) en Jan van Eck, hebben samen de nieuwe naam onthuld, waarna Jan van Eck uitvoerig kon vertellen,  hoe de geschiedenis m.b.t. deze plek geweest was. Op de foto poseren de huidige bewoners samen voor het appartementencomplex.  Zie de foto’s