22 oktober 2018

Najaarsconcert muziekvereniging “DES” en muziekvereniging ”Ooijse Toekomst”

Op zondag 4 november zullen muziekvereniging ”DES “” uit Leuth  en muziekvereniging ”Ooijse Toekomst” samen een concert geven in dorpshuis De Sprong in Ooij. Het concert begint om 15.30 uur en de toegang is gratis. Muziekvereniging “Ooijse Toekomst” begint met de volgende muziekstukken: Monterosi, een gedragen inspeelstuk van Jacob de Haan, genoemd naar de plaats in Italië waar deze componist graag vertoefde. Johnny Cash Anthology, liedjes van Johnny Cash, arrangement door Steff Minnebo. Cliff in Concert, de jaren ’60 herleven met bekende liedjes van Clff Richard: Chicago Revisited, een bigband stuk van jazz pianist Dalmino Pia. En tenslotte: The Liberty Bell van Sousa, de bekende openingsmelodie van Monty Python’s Flying Circus. Vervolgens  gaat muziekvereniging “DES” verder met: Rainbow Warrior van Kees Vlak: Rainbow Warrior is het bekende schip van Greanpeace.  Dit muziekstuk beeldt uit  hoe de Rainbow Warrior de walvisvaart probeert tegen te gaan. Fanfare for a Friend  van Bert Appermont. Typisch openingswerk met een heroïsche en typerende blazers- klank. Adagio van  Baermann: Dit nummer vormt een rustpunt in het programma. Klassiek werk Bewerkt voor solo op sopraan- sax. Zoutelanden – de bekende hit van Blof van afgelopen zomer. Feeling good  gearrangeerd door Ummels. Een bewerking voor fanfare van de bekende versie van Michael Buble. Oftewel een swingende uitsmijter. Tenslotte zullen Ooijse Toekomst en DES samen 2 nummers ten gehore brengen. Noah’s Ark van Bert Appermont. Het bekende bijbelverhaal wordt muzikaal uitgebeeld. Het begint met de boodschap aan Noah, vervolgens de optocht der dieren, daarna de storm en tenslotte het lied van de hoop. Oregon van Jacob de Haan: muzikale uitbeelding van een tocht door Oregon, Western tijden herleven. Zoals u ziet een veelbelovend programma dat u niet mag missen.