12 oktober 2018

Familie Nillessen doet nu mee aan ‘Boert Bewust’

Melkveehouderij Nillesen in Groesbeek heeft zich aangesloten bij de landelijke actie “Boert bewust” Het bord met die tekst, dat aangeeft dat iedereen mag komen kijken op de boerderij van Martien Nillissen, werd vrijdagmiddag onthuld door burgemeester Mark Slinkman van de gemeente Berg en Dal. Met “Boert bewust” willen Nederlandse agrariërs de consument meer en beter laten weten wat zij doen, hoe de bedrijfsvoering is en hoe zij omgaan met dieren en producten. In de gemeente Berg en Dal is boer Nillissen de eerste met dit label. Al eerder waren er in Beuningen en Overasselt twee boerderijen met dit label. Boer Martien Nillesen verwacht dat er rond 2020 zo’n 500 bedrijven aangesloten zullen zijn bij “Boert bewust”. Burgemeester Slinkman liet in zijn toespraak weten dat de naam in zijn ogen beter had kunnen zijn ‘Burger bewust’. ,,De burger moet ervan doordrongen zijn aan welke eisen een agrariër moet voldoen om aan een goed product te komen. Dat vinden we allemaal heel gewoon. Met het plaatsen van dit bord is in dit geval het melkveebedrijf trots en zelfbewust dat het een goed product levert. Na de onthulling werd er geproost met melk en chocolademelk. zie de foto’s.