5 oktober 2018

Film over 89-jarige campingbaas Dorus Jansen Persingen

PERSINGEN – Mensen die zo uniek zijn dat ze als het ware ‘met uitsterven worden bedreigd’, daar ligt de inspiratie voor een nieuwe reeks korte documentaires van Omroep Gelderland. In de 8-delige serie ‘Met uitsterven bedreigd’ worden mensen geportretteerd die vanwege hun uitzonderlijke levensstijl, opvattingen of vakmanschap het vastleggen waard zijn. Op donderdag 11 oktober is een portret te zien van Dorus Jansen.Dorus Jansen is met zijn 89 jaar misschien wel de oudste campingbaas van Nederland. Hij runt in zijn eentje camping ‘De Weijde Blick’ in Persingen. Hij begon de camping op zijn 64ste. Zijn kinderen verklaarden hem voor gek. Maar inmiddels is Dorus zo verknocht aan zijn unieke plek dat hij er nooit meer weg wil. En dus werkt hij stug door. Met zijn hond Mick altijd in de buurt. Want naast campingbaas is Dorus ook een trouwe dierenvriend.Hoewel de hoofdpersonen zichzelf vaak helemaal niet bijzonder vinden, denken de makers daar anders over. ‘Vastleggen nu het nog kan’ vormde hierbij het uitgangspunt. De 10 minuten durende portretten zijn gemaakt door verschillende regisseurs en filmmakers, waardoor iedere aflevering een eigen stijl heeft. Met uitsterven bedreigd is iedere donderdag te zien bij Omroep Gelderland om 17.35 uur (daarna ieder uur herhaald). De programma’s van Omroep Gelderland zijn ook online (terug) te zien via www.gld.nl/tv en YouTube.