4 oktober 2018

SVO tegen Overasseltse Boys

Zondagmiddag trad ons eerste elftal voor het eerst in deze competitie thuis aan. Tegenstander was Overasseltse Boys. De gasten uit Overasselt zijn vorig seizoen uit de 4e klasse gedegradeerd en lijken dit seizoen zich te kunnen gaan nestelen bij de bovenste ploegen. De start van de Overasseltse ploeg was in ieder geval veel belovend. Thuis bleek het een week geleden veel te sterk voor AAC-Olympia. Al met rust stond toen de 5-1 einduitslag op het bord. SVO was de competitie een stuk minder florissant begonnen. In en tegen Heumen werd maar liefst met 3-0 verloren. De thuisploeg was er dus op gebrand om op deze mooie zondag op jacht te gaan naar eerherstel.  Op een drukbezocht sportpark de Kempkes (het was tevens de opening van het seizoen van SVO-Voetbal- en Korfbal met allerlei activiteiten) begon de ploeg van Bas Hendriks in een iets gewijzigde samenstelling t.o.v. de wedstrijd tegen SV Heumen. Voorin nam Cas Ubbink de plek in van Mustafa Gungor die op zijn beurt terugzakte naar zijn geliefde positie op linkshalf. Jongeling Guido Bex moest daardoor genoegen nemen met een plek op de bank.  Dick Braam maakte de foto’s. zie de foto’s.

SVO wilde voor eigen publiek goed van start gaan. Dit resulteerde na 4 minuten in het uitstekende kans voor Maikel van de Bergh. Hij kon de lage voorzet echter niet voldoende richting meegeven en de bal ging daardoor redelijk ruim over. Dat was het startschot voor een vermakelijke 1e helft met mogelijkheden en kansjes over en weer. Overasseltse Boys voetbalde wellicht iets makkelijker maar SVO probeerde vanuit de organisatie tegenwicht te bieden, hetgeen prima lukte. Helaas moest keeper Frank Klomberg na 26 minuten de bal toch uit het net halen. Een diepe bal vanuit achter werd door de Ooijse verdediging niet goed op waarde ingeschat. Ook Frank anticipeerde niet helemaal goed waardoor Joep van de Groes redelijk eenvoudig de 0-1 op het bord kon krijgen. Ook bij de 0-2 in de 35ste minuut zag de Ooijse defensie er niet heel goed uit, zonder nu echt de fout in te gaan. Het was andermaal een diepe bal vanuit het achterveld. De wijze waarop de bal werd afgemaakt was fraai. Doelpuntenmaker was Sam Derks. Zonder echt de mindere te zijn, stond SVO ineens met 0-2 achter. Helaas had de rappe Maikel van de Bergh het veld al geblesseerd moeten verlaten. Hij werd vervangen door Stef Lamers. Laatst genoemde bracht 5 minuten voor rust de spanning weer terug in de wedstrijd. Vanaf de 16 meter wist hij de bal keurig in de lange hoek te schuiven. Nog voor rust kreeg SVO de uitgelezen mogelijkheid om de opgedane schade weer volledig te herstellen. Ivo Pott kon echter in een 1 op 1 situatie de uitstekende 17-jarige goalie van Overasseltse Boys niet passeren. De druiven aan Ooijse zijde waren extra zuur toen in de tegenstoot Overasseltse Boys de 1-3 aan liet tekenen. Pieter van Dam was de 3e doelpuntenmaker aan Overasseltse zijde.

Ook na rust wist SVO prima mee te gaan in het spel van Overasselt. De kansen aan beide zijde werden wat schaarser dan in het 1e bedrijf. SVO probeerde de druk te verhogen op de defensie van de tegenstander. Het had ook wel meer balbezit maar het kon de achterste linie van de ploeg uit Overasselt maar weinig echt verontrusten. Evengoed werd ook de defensie van de Ooijse ploeg nog maar zelden in verlegenheid gebracht. In een alles of niets poging werd er nog behoorlijk aanvallend gewisseld door trainer Bas Hendriks. De aansluitingstreffer bleef door onzuiverheden aan Ooijse zijde echter uit. In de eindfase van de wedstrijd counterde Overasseltse Boys uiteindelijk nog naar een ruime overwinning. In de 87e minuut was het Milan Nicolasen die het vonnis over SVO definitief velde, niet veel later gevolgd door de 1-5 door opnieuw Pieter van Dam.

En daarmee kreeg de uitslag een geflatteerd gezicht. Waar SVO behoorlijk wat kansen onbenut liet, wisten de gasten uit Overasselt veel makkelijker het net te vinden. Bij een nederlaag van deze omvang kun je moeilijk spreken over een onterechte nederlaag maar met wat meer scherpte voor de goal had SVO zeker kans gehad op een beter resultaat. Het vertoonde spel in bepaalde fases van de wedstrijd bood wel houvast naar de komende weken waarin SVO op zoek moet naar de 1e punten van dit seizoen. De opening van het seizoen verschilt helaas in alles met de start van vorig seizoen maar het seizoen duurt nog lang en als we de goede periodes in de wedstrijd langer kunnen vasthouden, komen de punten vanzelf. Het spel vertoonde al een behoorlijke verbetering t.o.v. het spel een week eerder tegen SV Heumen.