30 september 2018

Tentoonstelling Edelras in Groesbeek

Edelras is de kleindiervereniging van Groesbeek. De club bestaat alweer 55 jaar en hield vrijdag en zaterdag de jaarlijkse tentoonstelling in de Boerenbond/Pets Place aan de Kloosterstraat in Groesbeek. Er waren meer dan 100 kleindieren te zien:  duiven, eenden, konijnen , grote en dwerghoenders, waar een aantal uit Duitsland, waardoor het een internationale tentoonstelling werd.. Zaterdag was de tentoonstelling voor iedereen toegankelijk en waren de keurmeesters Stoot en Meijer druk in de weer om alle dieren te beoordelen. Omdat de keuring langer duurde dan verwacht werden de prijzen in twee etappes uitgereikt. Als eerste werden de prijzen voor de hoenders en de sierduiven uitgereikt. Bij de grote hoenders werd Alfred Meijer uit Kranenburg, Dld, de winnaar en Theo Awater uit Millingen aan de Rijn werd de winnaar bij de sierduiven.  Alle winnaars kregen een baal voer mee naar huis. Later op de middag werden de andere twee winnaars bekend gemaakt. Tony Nillesen werd winnaar Dwerghoenders en Jayden Binnenhei werd de winnaar bij de jeugd. jeugd