14 september 2018

Brandweeroefening bij de Stevenskerk in Nijmegen

De Nijmeegse brandweer hield donderdagmorgen een oefening met grootwatertransport vanaf de Waal naar de Grote Markt in Nijmegen.Het doel was om te kijken of er voldoende water vanuit de Waal naar boven gepompt kon worden. Dit gebeurde met behulp van de blusboot “Gelderland” die daarvoor voor de eerste keer na haar ingebruikneming in 2015 werd ingezet. De boot pompte zelf het water uit de Waal en stuwde dit via de Grotestraat naar boven. De oefening moest duidelijk maken of de blusboot voldoende kracht heeft om het water via 400 meter brandslang naar boven te pompen. Dat bleek het geval want meer dan “half vermogen” was niet nodig om het water omhoog te krijgen. “Boven” werd met behulp van de hoogwerker gekeken hoe ver met het water  vanaf de Grote Markt richting Stevenskerk kon brengen. Men was tevreden met het resultaat. zie de foto’s