9 september 2018

Locatie klooster Stiftshof Kekerdom vastgesteld.

De vrijwillige onderzoekers van het terrein waar het klooster de Stiftshof in Kekerdom heeft gestaan zijn de afgelopen weken weer druk bezig geweest. Ze hebben nu de juiste locatie kunnen bepalen in het landschap van de Pastoriewei. Dit gebeurde met behulp van o.a. Jan van Eck uit Leuth en oude kadastrale kaarten en luchtfoto’s. Dit bleek niet precies de plaats waar onlangs de verdorde plek was waargenomen maar wat verder naar de kerk toe. Zaterdagmiddag hebben de vrijwilligers met z’n allen de precieze locatie uitgezocht, waarbij ze op restanten van het klooster stuitten. Deze plek is nu afgezet met lint zodat men nu al de omvang van het klooster kan zien. Dit zal later uitgewerkt worden. Het doel is om hiermee een stuk historie van Kekerdom bloot te leggen. zie de foto’s