8 september 2018

Seniorenkermis in dorpshuis de Sprong te Ooij.

Meer dan 130 senioren afkomstig uit Ooij, Beek, Leuth, Groesbeek en omgeving waren vrijdagmiddag aanwezig bij de eerste seniorenkermis in het dorpshuis De Sprong te Ooij. De stichting Dorpshuis de Sprong had samen met KBO ( K. Seniorenvereniging 50+) Ooij deze kermismiddag opgezet.Enkele jaren geleden werd er op de dinsdag van de kermis  een speciale middag gehouden  voor de senioren, maar daarvoor werd de belangstelling steeds minder en toen vervolgens de hele kermisdinsdag werd geschrapt was er geen speciale middag meer voor de senioren. Daarom werd de seniorenkermis nieuw leven ingeblazen in dorpshuis de Sprong met muziek van  Theo van Blitz,  die er een ouderwetse kermismiddag van wist te maken  met gevarieerde muziek. Ook was er in de zaal een kraampje waar men kon “ballengooien ” en een afdeling waar men, met behulp van leden van de schutterij Eendracht, kon kennis maken met de schietsport. Verder was er een snoepkraam met een mini popcorn machine. De kermisgasten werden getrakteerd op oliebollen die vrijdagmorgen in De Sprong gebakken werden. Ook koningin Margaret van schutterij Eendracht was met haar gevolg aanwezig.  De middag werd een groot succes, vol met gezelligheid en zal het volgend jaar zeker herhaald worden. zie de foto’s