27 augustus 2018

Sil Verriet prolongeert zijn titel als jeugdkoning schutterij Eendracht.

Sil Verriet, de huidige jeugdkoning van schutterij Eendracht Ooij is er zondagmiddag in geslaagd zijn titel als jeugdkoning te prolongeren. Het lukte hem om de vogel naar beneden te halen en daardoor is hij verzekerd van opnieuw een jaar jeugdkoningschap. Minder gelukkig was de schutterij zelf op deze middag met het koningschieten. Er meldde zich geen enkele kandidaat voor het koningschot. Wel waren er leden die volgend jaar wel wilden, maar voor dit jaar hadden ze niet de tijd en de gelegenheid.  Maar gelukkig heeft het huidige koningspaar, Margaret en Han Reijnen zich bereid verklaard om voor de komende kermis van 7 tm 10 september de honneurs nog waar te nemen.  Het is de eerste maal in de geschiedenis van schutterij Eendracht dat dit gebeurt. Namens de gemeente Berg en Dal was wethouder Annelies Visser aanwezig. Zij loste het eerste schot. Als gastvereniging was de schutterij  ASG uit Nütterden aanwezig. Op de foto het koningspaar met jeugdkoning met op de achtergrond de romp van de vogel, welke er niet afgeschoten werd. zie de foto’s deel 1  deel 2;  deel 3.

De uitslagen:
Koningschieten: 1e prijs Wilma Heinen; 2e prijs Emiel Verstege; 3e prijs Pieter Corté, 4e prijs Marco Groothuizen.
Jeugdkoningschieten: 1e prijs Sil Verriet; 2e en 3e prijs Emi Groothuizen; 4e prijs Cas Leensen. Jeugdkoning Sil Verriet.
Wipschieten: 1e prijs Robert Schel; 2e prijs Emiel Verstege en 3e prijs Han Reijnen.