20 augustus 2018

Euregio Petanque Toernooi 2018

Op zondag 19 augustus 2018 werd in Beek voor de 24e keer het Euregio Toernooi gespeeld. Er waren 21 equipes van 3 spelers (tripletten) uit de gehele EU-regio gekomen naar het buitenspeelterrein Van Petanque Vereniging Beek. Annelies Visser, wethouder van onder andere sportzaken, opende het toernooi met een welkomstwoord en de eerste geworpen boule. Vervolgens werden er 3 voorronden gespeeld. Hierna werd de tussenstand opgemaakt. Een eervolle vermelding voor Jürgen, Renate en Torsten (Niersbouler Bouleverein): alle wedstrijden gewonnen, maar een te laag doelsaldo voor een finaleplaats. De strijd om de derde plaats ging tussen Erwin Wellhausen, Hans Schoenmakers en Robert Lourens van BCK Kleve (de winnaars van 2017) en Anke Thissen, Thomas Thissen en Stefan Thissen van Boulefreunde Pont. Vooral omdat de Klevenaren schotkracht misten, nam Pont de leiding en stond deze niet meer af: 13-3. De finale werd gespeeld tussen Karl-Heinz Ingenlauf, Heino Pesch en Christian Heckmann van Boulefreunde Pont en Thomas Glittenberg, Aukje Beumer en Sandra Glittenberg van PC Montferland. Montferland nam de leiding tot 10-1. Pont kwam terug tot 12-11. Aukje benutte haar tweede matchpoint: 13-11. De beker van het Euregio Petanque Toernooi 2018 ging dus naar Montferland. Alle finalisten kregen een verrassingspakket, geschonken door Plusmarkt Nico de Witt. Het Euregiotoernooi werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Euregio Rijn-Waal. Herman Leensen maakte de foto’s. Zie de foto’s