19 augustus 2018

Europees Koningschieten in Neer, gem. Leudal.

De schutterijen uit Ooij (Eendracht) Beek (BUB), Millingen aan de Rijn (OEV) en Groesbeek-De Horst (St. Hubertus), samen met 490 schutterijen uit Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Belgie en Frankrijk hebben dit weekend deelgenomen aan het Europees Koningschieten (EST) in Neer, in de gemeente Leudal (Limburg). Dit festijn vindt om de drie jaar plaats in een land in Europa en was drie jaar geleden in Peine, Duitsland. De koningen en koninginnen van de deelnemende schutterijen en Gildes mogen allemaal mee schieten op de vogel, maar uiteindelijk blijft er een winnaar over . De nieuwe Europese Koning is Leo Niessen uit Linne (Limburg) en de  Europese Prins is  Christopher Hofmann uit Keulen, Duitsland. Op de foto vlnr Prins Christopher Hofmann, de koningin van Linne, Leo Nissen en burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. zie de foto’s dl 1; deel 2;  deel 3deel 4 ;