16 augustus 2018

Kindervakantie activiteiten in Beek

Deze week waren ook de kindervakantieactiviteiten(KVA) in Beek.  Deze worden al minstens 50 jaar in Beek georganiseerd. De laatste jaren rond de sportvelden van BVC en het Wylerbergmeer. Maandag zijn de kinderen op stap geweest naar BillyBird Park Hemelrijk  in Volkelen dinsdag vonden allerlei “outdoor” activiteiten plaats bij het Wylerbergmeer. Deze keer waren er alleen de groepen blauw (groep 7 en 8 en  eerste jaar vervolgonderwijs)) en rood (groep 4, 5, en 6 ). De allerkleinsten, de groep geel  (groep 1,2 en 3) was niet aanwezig omdat het niet gelukt was om daar voldoende ouders als vrijwilliger voor te vinden. Dit jaar deden 93 kinderen mee aan de activiteiten. Het KVA-bestuur bestaat uit vijf man: die worden geholpen door 15 vrijwilligers terwijl ook de ouders van de deelnemende kinderen geacht worden één dagdeel te helpen. De KVA Beek heeft door een tekort aan vrijwilligers de spaarpot aan moeten spreken. Maar voor de deelnemende jongeren was daardoor de pret niet minder, zoals te zien op deze foto’s van dinsdagmiddag. zie de foto’s deel 1deel 2.