10 augustus 2018

Marieke van Ruitenbeek zingt over “Beek”

*Bekijk en beluister nu 'Beek' – Marieke van Ruitenbeek!*(Delen is lief!)Ontzettend trots en tevreden ben ik met het resultaat van 'Beek'. Natuurlijk ben ik onwijs benieuwd naar jullie reacties op het nummer en de clip, dus laat hieronder vooral weten wat je er van vindt!Via mijn website www.mariekevanruitenbeek.nl is het nummer ook te beluisteren en hier staat ook een meer informatie over het nummer, zoals de songtekst of hoe je een cd'tje kunt bestellen van 'Beek'. Dat Cd'tje is trouwens inclusief Karaoke… ;)Speciale dank gaat uit naar Collin Hoeve-Thissen, voor het produceren en opnemen van het nummer.Veel luisterplezier! En we zien elkaar in Beek.Marieke van Ruitenbeek***‘Als ik loop door dit dorpje, dan hoor ik het water, de vogels, de wind. Ik zie door de bomen, hoe een onzeker beekje, aansluiting vindt.’Afgelopen kermis sprak een dorpsgenoot mij aan en vroeg mij of het geen leuk idee zou zijn om een eigentijds lied te schrijven over het dorp Beek. Het idee maakte mij direct opvallend enthousiast, en meteen de dag erna ben ik druk aan het schrijven gegaan. Ik was ervan overtuigd dat dit precies het juiste moment was om dit lied te schrijven.Er zijn in de loop der tijd meerdere liedjes geschreven over de pracht van Beek. Het idee is dus zeker niet nieuw, maar feit is wel dat we leven in een ‘nieuwere tijd’ dan de tijd waaruit de oude liedjes over Beek stammen. Iets eigentijds zou wel heel leuk kunnen zijn!Terwijl ik schreef over Beek werd ik steeds enthousiaster over de omgeving waarin ik mij iedere dag mag begeven. Het schrijven van het lied was dan ook echt zeer leuk om te doen: ronddwalen door het dorp om inspiratie op te doen, schrijfsessies tussen de appelbomen, sparren met dorpsgenoten en familie over de invulling van de tekst en tot slot het filmen van de videoclip op de mooiste plekjes van Beek. Het bestuderen van het verleden van Beek met behulp van boeken, verhalen, foto’s en filmpjes was ook boeiend om te doen.Wat ik persoonlijk hoop toe kunnen voegen aan het ‘repertoire over Beek’ is een lied met een eigentijdse kijk op een dorp dat in de loop der tijd aan veel veranderingen is blootgesteld, maar dat altijd en tot op heden een zeer grote schoonheid kent. Deze schoonheid is wat mij betreft te zien in onder andere de hoogteverschillen, de diversiteit en schoonheid van de natuur (van polder tot bos), het continu stromende water, de uitgestrektheid, de vriendelijke mensen en het verenigingsleven.Ik zal eerlijk zijn dat het tekstueel gezien soms moeilijk was om niet in detail te treden met betrekking tot de pareltjes van Beek. Benoem je één pareltje, dan benoem je er automatisch ook een aantal niet en eigenlijk moet het voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk zijn. Bovendien wil je niemand voor het hoofd stoten. Ik denk dat ik bij het schrijven van een nummer nog nooit zoveel propjes papier door de lucht heb laten vliegen als bij dit nummer. Ik zou er bij wijze van spreken een nieuw boompje voor kunnen planten. Gelukkig ben ik erg tevreden over het uiteindelijke resultaat!Ik hoop dat ‘Beek’ een nummer zal zijn dat het huidige Beek zal verbinden met zijn roemrijke verleden. Voor de nieuwe generatie een kijkje naar het verleden en voor de iets minder jonge generatie een kennismaking met het Beek van nu door de ogen van een 25-jarige. Mijn wens is dat er mensen zijn die van het nummer kunnen genieten en het misschien ook wel met mij eens zijn dat het Beek uit het verleden ronduit prachtig was, maar dat ook het Beek van nu, ongelofelijk de moeite waard is.Marieke.

Geplaatst door Marieke van Ruitenbeek op Donderdag 9 augustus 2018

In het nummer ‘Beek’ zingt Marieke van Ruitenbeek over de schoonheid van het dorpje Beek. Het nummer neemt de luisteraar mee langs de mooiste plekjes en karaktertrekjes van het dorp. Met haar tekst weet Marieke het huidige Beek en zijn roemrijke verleden met elkaar te verbinden. In een muzikaal ritje terug in de tijd  ziet de luisteraar zelfs het bergspoortje –  voor zijn of haar ogen – een ritje maken door Oud Beek. Benieuwd geworden? Op de website van Marieke (www.mariekevanruitenbeek.nl) vindt u een link naar het YouTube filmpje. Heeft u het nummer liever op een échte CD dan leest u op de website hoe u hier aan kunt komen.

 

Het nummer is op drie manieren te beluisteren:

-Via Facebook: https://www.facebook.com/marieke.vanruitenbeek

-Via haar website: https://www.mariekevanruitenbeek.nl/portfolio/beek/

-Via YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=KyTM7pXRvbU