8 augustus 2018

Voormalig politiebureau in Groesbeek te koop

                                                                                                     

GROESBEEK – Wie het politiebureau aan de Molenweg in Groesbeek wil kopen kan op 6 september een poging wagen. Het bureau wordt op die ochtend vanaf 11:00 uur online geveild. Het pand, dat in 1934 is gebouwd en twee verdiepingen heeft, wordt leeg en ontruimd opgeleverd en heeft een verhuurbare vloeroppervlakte van 700m2. Parkeren is mogelijk op eigen terrein. De bestemming is “maatschappelijke doeleinden”. Wie dat wil wijzigen, naar bijvoorbeeld wonen, moet dus naar burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal. In 2016 is, na een reorganisatie, besloten het bureau aan de Molenweg te sluiten. De wijkagenten zitten nu in een steunpunt in het nabij gelegen gemeentehuis aan het Dorpsplein. De wijkagenten gebruiken het steunpunt als werkplek tijdens hun dienst en hoeven dan niet meer naar het bureau in Wijchen om zaken te documenteren. Vanuit het steunpunt kunnen wijkagenten snel reageren op meldingen en blijven ze dichtbij de burger staan.

Voormalig bureau aan de Molenweg. Foto en rechten plus tekst: DeGroesbeek.nl.