5 juli 2018

Afscheidsmusical basisschool Opweg in Ooij.

Met de afscheidsmusical “Strafkamp8” namen de leerlingen van de groep 8  van basisschool Opweg in Ooij woensdagavond afscheid van hun school en hun leerkrachten.Dit gebeurde in aanwezigheid van de trotse en glunderende ouders en de leerkrachten. En dat deden ze met verve. Het werd een prachtig optreden, waarna ze ook ook nog werden toegezongen door alle leerkrachten. Voor hen zit de basisschool er op en ieder gaat naar het voortgezet onderwijs. De leerlingen hadden voor hun leerkrachten cadeautjes meegebracht en voor de ouders die na deze geen leerlingen meer op school hebben, was er vanuit de school een bloemetje. Ook de klassenouders werden met een bloemetje bedankt. Het werd een leuke avond. zie de foto’s deel 1;  deel 2;  deel 3; deel 4;  deel  1A 

Het verhaal

Je gaat op schoolkamp. Leuk! Naar een bosrijke omgeving, aan een meer. Samen met je klas fiets je ernaar toe. Een week geen ouders, broertjes en zusjes. Dat wordt een feest!  Maar al snel blijkt het kamp in handen te zijn van een stel onverwoestbare bejaarden. En die hebben de touwtjes strak in handen. Terug naar de waarden en normen van vroeger, is hun motto. Tot overmaat van ramp moeten hun eigen leerkrachten op stel en sprong naar huis. Dit is geen schoolkamp… dit is een strafkamp! Iedereen doet braaf wat er gezegd wordt. Behalve Kim en Karim. Zij gaan op onderzoek uit. Ze ontdekken dat Bes een groot geheim met zich meedraagt. Haar dochter Sophie is spoorloos. Al 50 jaar. Ze huren een detective in om Sophie te zoeken, maar krijgen twee louche types op bezoek. En die schoppen alles in het honderd. Maar liefst drie vrouwen melden zich. Ze beweren dat zij de vermiste dochter zijn. Is een van die drie echt de ware Sophie? Door de slimme aanpak van groep 8 wordt het raadsel opgelost. En wordt het toch nog een onvergetelijk kamp. Met natuurlijk een spetterend feest op de bonte avond.